söndag 27 januari 2013

Vuxenpoäng

God kväll på er! Jag har inte alls hunnit sätta mej ner och skriva något denna vecka, har haft så fullt upp. Kvällarna har gått åt att förbereda följande dag och på tordag- och fredagkväll hann jag också ett varv via Rådhuset på lite jobb. Har hur som helst haft en jättebra vecka i skolan, alla är snälla och trevliga med mej och det går riktigt bra. Tycker jag i alla fall, vete tipporna hur eleverna upplever det. Nu på veckoslutet kom Lennart hit och vi har hunnit med lite snoukkas, lite middagsbjudning och mycket godis. Och förstås en massa räknande, jag är ju tvungen att skicka med mej lite uppgifter till Åbo i början av varje vecka. Bara en kurs kvar denna vecka att jobba med.

Nu till min rubrik. Jag har funderat lite på det här med "vuxenpoäng". Alltså, det är ett uttryck för vissa attiraljer och attribut som de allra flesta vuxna har i någon form, alltså något som gör att du kanske verkar vuxen...därav "vuxenpoäng". Lennart benämner ibland vissa saker jag har eller inhandlar som vuxenpoäng. Tänkte skriva en liten lista på saker som räknas som dylika poäng...

Bil och egen lägenhet är värda stora och många poäng förstås, alla kanske inte har det.
Sedan är det kärl, kastruller och överflödiga formar kanske...lite vuxenvarning
Dammsugare och Tvättställ/tvättmaskin
S-kort och Plussakort
och så vårt nyaste tillskott, en kaffekokare(den tolkade Lennart som massor med poäng eftersom vi inte dricker kaffe och den finns till enbart för eventuella besökare)
och sedan förstås lån, avbetalningar och försäkringar :D

Dessa var nu bara ett par exempel på vad jag klassar som vuxenpoäng, de kanske inte är samma saker för alla människor. Vad klassar ni som vuxenpoäng?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar