onsdag 11 mars 2015

Saloträning

På måndagen var vi i Salo för Capos första jaktträning. Vi var bjudna till ett par av uppfödarens bekanta på lunch, kaffe och träning. Vi hade en supertrevlig eftermiddag i Salo och fick äta tills vi sprack! Vi hade en ganska bra flock samlad med uppfödarens tre hundar, värdparets två enorma hanhundar och lilla Capsingen.

Efter supergod lunch tog vi vår flock ut i skogen för lite träning. Vi började med att testa huruvida Capo var skotträdd. Han reagerade överhuvudtaget inte på skottet och koncentrerade sig fint också efter att det small. Vi stötte dock på vår tränings första problem. Capo söker nog ivrigt efter dummyn i skogen, så som han skall. Men när han väl hittade dem stirrade han bara på dem, och sedan lite på oss. Han visste liksom inte vad han skulle göra med dem. Så detta skall nu tränas flitigt så skall vi se vart det bär.

Capo vill ha godis

Han prövar alla tricks han kan för att få godis

Capo och uppfödaren söker dummyn
Efter träningen tog vi våra skitiga, våta hundar tillbaka för eftermiddagskaffe och helt gudomligt god äppelpaj. Alla vovvarna ville då sitta i famnen på mej och bli skrapade. Speciellt Capo var enormt svartsjuk om man skrapade någon annan. När de sedan alla fått sig lite skrap slocknade alla i 6 hundhögar på golvet. Mycket lyckad dag!

Stora Rasmusnallen passar bra som stöd

Capo är avundsjuk på Lumi när hon får sitta i famnen

4/6 flock fastande på bild. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar