lördag 15 oktober 2016

HAN ÄTER

Vår stora kinkpelle äter! Han som kinkat nästan från dag 1, och dessutom alltid har haft lite lös mage äter äntligen frivilligt. Och samtidigt har vi gjort livet för matte och huse lite enklare.

Från allra första början fick Capo det valpfoder som uppfödaren valt ut åt honom. Han åt väl helt okey, för små valpar brukar äta, för de är alltid hungriga. Men när han blev en lite större pojke och vi böt foder började väl våra problem. Inte hade vi problem egentligen, många har ju allergiska hundar och så, men Capo åt superdåligt. Och växte ju alltså lite ojämt. Han blev lång och hög, men såg ju ut som en gasell då han inte alls byggde några muskler. Dessutom hade han alltid lite lös mage. Vi böt från kycklingbaserat foder till lamm, och magen blev lite bättre, men hunden kinkade fortfarande. Så vi började köpa såna där små burkar med "mjuk" mat från vanlig matbutik (vi har alltid köpt foder från djuraffärer) för att blanda i och laga godare mat åt Capo.

Capo äter hellre läderhandskar än knallar :D Lyckades suddigt fånga när handskarna flyger
När vi flyttade till Vasa böt vi till ett svenskt foder, för i Vasa fanns Finlands enda importör. Det fungerade en stund, men han tröttnade nog på det också, och vi fick blanda i lite annat foder igen. Och sedan började vi koka ris och blanda i, för han hade hela tiden lite lös mage. NU, när vi flyttade igen, så böt vi igen foder. Denna gång föll valet igen på ett svenskt märke, med nästan samma näringsinnehåll (en aning mindre C-vitamin, men det fixar vi med en apelsin med jämna mellanrum). Och så beslöt vi att sluta fjanta oss med ris och annat, och samtidigt övergå till att ge mat endast en gång om dagen. Så nu fyller vi skålen på morgonen med torra knallar, och HÖR OCH HÄPNA! Han äter! Nödvändigtvis inte allting på en gång, han äter gärna kvällstid och nattetid, men han äter. Allting! Hela hans dagsdos försvinner, och magen är super. Så nu kanske vi faktiskt snart får en goldis, och inte en antilop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar