söndag 28 februari 2016

Sportlov

Vi har visserligen inte sportlov här men Capo har fått fira lite sportlov på skären med L:s föräldrar. Vi skidade ut på eftermiddagskaffe på onsdagen och lämnade sen Capo där. Själva skidade vi hem tillbaka för två dagar skola och återvände på fredagen.

Vi sov också en natt i gäststugan. Tänkte oss först sova på sovloftet som vanligt men vår kramgoa hund hade lite andra planer. Han gjorde tappra försök att klättra upp för den relativt branta stegen till loftet så vi bestämde oss för att sova nere på golvet i stället. För han skulle nog säkert ha kunnat komma på hur han skulle placera sina fötter för att klättra upp till oss, men att få ner 40 kg hund 2,5 meter längs en nästan lodrät stege skulle ha kunnat bli lite finurligare. Så vi flyttade ner på golvet och fick hjälp att hålla värmen av ett mysigt Capcap.

Vi fick uppleva ett jättefint sportlovsveckoslut. Här har varit sjukt fint väder med snö, ca -7 grader och strålande sol. I går kom vi hemskidande över isen. Det snöade natten mellan fredag och lördag här så isen var täckt med ett helt orört snölager och solen sken. Det var otroligt vackert. Capo sov som en sten hela kvällen sedan helt slutkörd av att ha lekt av sig i snön med Bilbo. Han ville inte ens ut på kvällspromenix, jag fick mer eller mindre släpa ut honom. I dag återerövrade vi isarna med en kompis och hennes hund. Hundarna fick dra oss i snön och åtminstone Capo var ganska färdig efter den turen. Sedan avslutade vi sportlovet med en timmes agilityträning.

Nu börjar det österbottniska sportlovet, dock inte för oss. Övningsskolan har sportlov men vi har i stället för ledighet en vecka på FPV att se fram emot. Dock åker vi på studiebesök till grannlandet i slutet på veckan så lite annat får även vi vara med om.

Sportlov på er!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar