fredag 26 augusti 2016

Vi har nätkontakt

Haha, vi har fått nätkontakt till vår lägenhet! Efter ett mycket långt samtal till en mycket ointresserad kille (han var bara växel, killen som sedan skötte ärendet var duktig) fick jag teckna ett avtal trots min brist på svenskt personnummer. Detta var i går på eftermiddagen. Idag på förmiddagen fick jag ett SMS om att nätet var inkopplat, och mycket riktig, vi har nätkontakt! Supersnabbt marscherat tycker jag!

Så nu är vi uppkopplade och installerade. Vi har tagit oss en cykeltur till stadens centrum för ett besök på skattekontoret. Cykelvägen var lång men jättefin, cykelbana nästan hela vägen och inte en uppförsbacke i sikte. Väl på skattekontoret togs vi om hand av en kille som satte oss i rätt kö och gav oss en blankett för ansökan om personnummer. Det hela var över på en halv timme ungefär, och damen som tog emot ansökningarna sade att det antingen nu går snabbt (någon ser vår nationalitet och inser att det inte kräver något som helst pappersarbete) eller så tar det 6 veckor ungefär (pappren landar i samma hög som alla andras och det anländer dagligen flyktingar till Umeå).

Men det kommer i varje fall, och vi har nu gjort allt vi kan för vår integreringsprocess. Efter skattekontorsbesöket cyklade vi vidare till universitetet och såg vart vi skall. Verkar vara så att vi skall verka i två bredvid varandra varande byggnader. På agendan för idag står ännu att meddela försäkringsbolaget om att hunden är utomlands, borsta hunden som luktar gammal dy, packa upp återstoden av lådorna och handla en stor skiftnyckel så att vi kan få tvättmaskinen installerad. Så skall vi se vad vi gör imorgon. Jag tror starkt på ett besök till Ikea, eftersom vi behöver en matta (innan hunden skrapar det fina golvet) och ett diskställ (för i Sverige har man ännu inte uppfunnit torkskåpet). En modell annorlunda Villaavslutning för oss i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar