onsdag 27 juli 2016

Flyttkaos - den skrämmande delen

Nu sitter vi på båten. Båten som skall ta oss över Kvarken till vårt nya hem.

90% av allt vi äger (lite har fått förrådsplats i Vasa hos intet ont anande släktingar till L) är nu inpackat i en paketbil och denna paketbil är ombordkörd på Wasaline. Jag avskyr att köra ombord på båtar och att ha 6 m bil gjorde inte upplevelsen angenämare på något sätt. Men nu står den snällt där, och halva kaoset börjar vara över. Om 4 timmar anlöper vi Umeå och skall där hitta till vår nya lägenhet. Nu skall jag läsa lite och försöka få pulsen att återgå till icke-hälsovådliga nivåer. Och sedan skall vi ju klara av konststycket att få ut bilen från båten också, men det tror jag skall gå bra.

Det kommer antagligen att gå mycket snabbare att packa ut allt ur bilen än det tog att pussla in det, vi hoppas så. Men ganska så snabbt gick det också att få in det, med tanke på att det vara var vi två och vi också flyttade tunga saker som tvätt- och diskmaskin. Snart tror jag vi grundar en egen flyttfirma. Vi börjar kunna det här.

Ikväll skall vi köra till vårt nya hem, packa ur bilen och se om vi hinner in till centrum på bio. Eller om vi orkar ta oss till centrum, det kan hända att vi är alldeles färdiga efter dagens stora äventyr.
En del av flyttlådorna, L övervägde att föra allting till Stormossen och börja bo permanent i en husbil i stället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar