torsdag 19 november 2015

Födelsedagsfiras

Föra veckoslutet tillbringade vi på Åland, närmare bestämt i Mariehamn. Orsaken var att mamma fick en matkurs med Michael Björklund i Smakbyn i Kastelholm till födelsedagspresent när hon fyllde 50 i somras. Pappa, Jannica och jag hade fixat en kurs och sedan fick vi även Momi och Mofi medlurade på kursen.

Kursen gick ut på att man fick vara med i köket i Smakbyn och tillsammans med Micke tillaga en trerätters middag och sedan förstås avnjuta den.  Upplevelsen var över all förväntan faktiskt och alla var jättenöjda. T.o.m. vissa i sällskapet som varit lite nervösa inför kursen var supernöjda.

När vi nu en gång var på Åland passade vi också på att besöka L:s moster och bror som bor i Mariehamn. Där blev vi uppassade och matade och fick trevligt sällskap. Och Capo, som också var med, fick sovplats hos Mårten då moster har en hanhund som inte helt går att pussla ihop med främmande hanar. Allt som allt hade vi ett jättefint veckoslut på Åland, och skulle det inte vara en sådan avsaknad av snö vintertid skulle L nästan vara beredd att flytta dit :D

Visst är han krånglig att resa med vårt Cap?

Vi började med en liten pumpasoppa som preappetizer

Till förrätten hörde friterade havskräftor, och dem skalade vi själva. De som hade början till rom eller rom hade en helt hiskelig karamellfärgsgrön färg, som inte helt ser likadan ut på bilden.

Mofi lägger upp förrätter med mammas hjälp

Förrätt var friterade havskräftor och halstrad pilgrimsmussla med rostade morrötter och en kräftsås (kokad på havskräftornas skal och övrigt skrov)

Varmrätten var duvbröst, och vi fick alla försöka oss på att skära ut bröstfiléerna ur fåglarna

Mofi och pappa hörde till de mer skickliga

duvorna i pannan

Ragu på duva (det som inte var bröstfilé), gul morot och sidfläsk

serverades med potatiskaka och kantarellsås

Och till sist en alldeles perfekt chokladfondant (som tydligen inte fastnat på bild) med fileade apelsiner, vaniljglass och en äppelkompott. Alldeles utsökt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar