tisdag 23 juni 2015

Midsommar

Vi passade på att åka upp till Vasa och hälsa på Lennarts familj och släkt över midsommarhelgen eftersom vi råkade vara lediga båda två då. Så vi tog vårt pick och pack och begav oss på midsommartrip. Och som vanligt på skären i Vasa fick man mat, mat och mer mat samt fint program och underbart sällskap.

Vi lagade en midsommarstång. Det är jättemånga år sedan jag lagat en midsommarstång, och jag tror att jag aldrig någonsin faktiskt bundit en sådan där lång girlang av björk. Men det var jättekul, och stången blev superfin. Capsingen övervakade resandet av stången.



Sedan tröttnade han och började i stället med sin favoritsyssla, tuggning.

Mot kvällen tittade solen fram, och vi avnjöt midsommaraftonens höjdpukt, badtunna!



Vi passade också på att pröva Capos första juleklapp på riktigt. Han fick använda den vid nyår redan när vi då åkte skridskor över isen till skären men nu fick han använda den i motorbåt, i kanot och riktigt simma med den till och med. Och handtaget höll bra att lyfta honom i när han var skeptiskt inställd till båtarna :D

När vi skulle starta neråt meddelade Capsingen att han tröttnat på att sitta ensam i bakluckan, det hade trots allt blivit lite mycket bilsittas under veckoslutet. Han steg helt resolut in genom den öppna förardörren och kravlade över växelspak och allting och satte sig tillrätta på passagerarsätet. Vi blev alla så fulla i skratt så vi måste ta en bild innan vi gjorde försök nummer två att få honom att hoppa in i bakluckan igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar