torsdag 6 maj 2021

Minska mängden bakterier

 Jag vet att bakterier är nyttiga för immunförsvaret. Men med två stora lermonster i huset har vi gjort vårt bästa för att minska mängden bakterier de kladdar över damen. Vi har försökt förbjuda slick i ansiktet och begränsa mängden slick på händer och fötter. Dock vill ju våra håriga herrar vara nära sin lillasyster. Och Rondo har börjat en ny rutin där han kollar att det verkligen är hans bebis varje gång han kommer in från gården. Eftersom han inte får slicka så trycker han bara upp sin smutsiga och blöta nos i ansiktet på henne. Och så fort de får chansen så är de med på mysstund. 


Alla med på eftermiddagslur. Vi var mitt i sortering av blöjor men de fick ge vika. Är det någon som är förvånad över att vi har sand i sängen... Gratis peeling?

Damen motionerar dagligen på sin fårpläd på golvet. Alla hennes mattor/gym är off limits för hundarna, och det innebär förstås att de gör allt för att tänja på gränserna. Man kanske får ha nosen på? Eller en tass? Eller, som Rondo när han trodde ingen såg:


Tack och lov är ju de flesta bakterier nyttiga för henne och för oss, men vi har konstaterat att vi snabbt som ögat måste komma på ett system för att hålla golven någorlunda rena för en krälande liten bebis. Hon är farligt nära att emigrera ut från sina mattor och det lär ju bara bli "värre". Vår Rufus (Roomba) går för högtryck, men har du inte haft en långhårig hund vet du inte hurudana mängder skräp de hämtar in. Vi behöver en lösning, och hundarna menar med bestämdhet att den inte är att begränsa deras utomhustid på gården. Tips mottages tacksamt!

2 kommentarer:

  1. Då damens mamma var liten kröp hon på ett smutsigt, dragit golv och hon är tillräckligt frisk o sund

    SvaraRadera
  2. Då damens mamma var liten kröp hon på ett smutsigt, dragit golv och hon är tillräckligt frisk o sund

    SvaraRadera