fredag 8 juni 2018

Det har blivit mycket resande nu

Sedan jag senast skrev har jag nästan inte varit på plats i Umeå annat än för att jobba. Jag tillbringade 4 dagar i Åbo över Kristi Himmelsfärd för att lära känna vår nya familjemedlem som då fyllde 8 veckor. Normalt får ju en valp lämna sin mamma vid 8 veckor, men importreglerna är ganska stränga för import till Sverige, så Rondo fick stanna lite längre hos sin mamma i väntan på att han skulle bli tillräckligt gammal för alla vaccin som krävs före import.






Förra helgen var det studentfest i Ekenäs som gällde. L råkade dessutom ha en arbetsresa till Helsingfors precis samma vecka, så vi fick båda tillbringa några värdefulla timmar i Ekenäs med min familj. Denna gång dock ingen valp. Han är kvar i Åbo.

Men nu, nu sitter vi på båten på väg från Umeå igen. Denna gång för att hämta vår lilla guldklimp. Capo har fått stanna i Umeå så att vi får bekanta oss med vår nykomling i lugn och ro. Han har nu hunnit fylla 12 veckor, och fått sina vaccin. Nu är det bara det att det ännu krävs en inkubationstid innan man får föra honom över gränsen. Så han får ännu stanna hos "farmor & farfar" ett par dagar innan vi får semester och kommer över till Finland till honom. Först i slutet av juni får vi föra honom över gränsen, tur att det finns semestrar.

Processen kring detta har inte helt varit perfekt, men summa summarum så har det blivit ganska så bra. Vi hade turen att träffa helt perfekta uppfödare för 4 år sedan, och Rondo har haft 12 helt underbara veckor hos dem. Nu är det dock dags att lära sig komma överens med sin storebror, han som tror att han är kung över hela världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar