onsdag 19 december 2018

Årets bästa/värsta - fortsättningen

Vår valp är fortfarande ett litet problem med jämna mellanrum. Han tuggar på saker. På skor, möbler, väggar, dörrkarmar, you name it! Så årets värsta matte måste tänka till igen...

Förutom tuggandet har han dessutom en obehaglig tendens att inte kunna slappna av utan hjälp. Så när han inte har ro att slappna av tuggar han på förbjudna saker. Speciellt dagtid hemma. Oberoende av hur mycket vi plockar undan så hittar han nya saker att tugga på.

Jag fick dock en ny snilleblixt härom dagen. Det bästa att tugga på är något som ger lite motstånd, så han är inte så nöjd med det han fått, det går sönder för snabbt. Så jag köpte hem en liten vedkorg och ett gäng vedträn. Det tog ca 15 sekunder från att Lennart öppnat påsen med ved innan båda hundarna hade nosarna nedkörda i korgen på jakt efter ett byte.

Nu hörs ljudet av splittrat trä i hela lägenheten. Hela. Tiden. Det är ved i soffan, på mattan, i sängen... Men Rondo har inte tuggat på något annat (tror jag). Dessutom kan man plugga igen det skällande hålet med trä och få tyst på honom. Träna ger motstånd och verkar hålla ganska länge, väl investerade 50 kr.

Nöjdare valp, kanske ett steg på väg mot "Årets bästa matte" ändå.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar